Zijn de afmetingen bekend, dan kan het frezen en draaien beginnen.
Van schets tot werkstuk binnen 15 minuten.
Zonder voorkennis van CNC.

Het ProtoTRAK Touchscreen

Het 15,6" touch screen op de RMX en RLX zorgt voor een optimale gebruikservaring en maakt de bediening nog efficiënter.

ProtoTrak is het meest gebruiksvriendelijke besturingsysteem op de markt. Voorkennis van CNC is niet nodig en de stap-voor-stap bediening is volledig Nederlandstalig. Werk nog steeds even flexibel als met een conventionele machine. Perfect voor enkelstuks en kleine seriewerken. Verhoog je productiviteit drastisch en verlaag de kosten van elk manueel stuk en zo goed als alle CNC stukken.

ProtoTRAK stelt je de juiste vragen in het Nederlands

Kies je eigen simulatie

RMX
Bekijk vooraf hoe het werkstuk gemaakt zal worden. Je kunt het 3D model via het touchscreen draaien, zoomen, pannen en roteren.

Kies zelf het niveau van automatiseren.

RMX
In de CNC modus kun je kiezen tussen de 2-assige en 3-assige modus. In de manuele modus heb je zelf de controle, net zoals bij een manuele machine. Soms is het werk zó eenvoudig, dat je gewoon zelf aan de handwielen wilt draaien. Jij bent zelf de baas over je werk!

Organiseer de gereedschappen

RMX
Via de gereedschapstabel leg je vast welke gereedschappen je gaat gebruiken en welke eigenschappen die gereedschappen hebben. Je veelgebruikte gereedschappen kun je eventueel bewaren in een bibliotheek.

Voer je eigen default instellingen in

RMX
Defaults zorgen er voor dat de vragen gesteld worden zoals jij dat prettig vindt. Zo wordt het programmeren nóg sneller en eenvoudiger.

Adaptief frezen,
slim en snel frezen zonder dure software

RMX
Je freest met een adaptief gereedschapspad veel sneller. Bovendien bespaar je op machine en gereedschappen. ProtoTRAK laat je kiezen hoe je wilt frezen en is daarmee uniek. Adaptief, parallel of met offset. Je hoeft niets te kennen van deze complexe freesstrategie, laat ProtoTRAK het harde werk maar doen. Ben je een controlefanaat dan kun je tot in detail de freesstrategie naar je hand zetten.

ProtoTRAK stelt je de vragen,
je hoeft geen code te kennen

RMX
Het doel van ProtoTRAK is, om je zo snel mogelijk te laten verspanen. Geen gedoe met complexe codes of complexe dialogen. Terwijl je de gevraagde gegevens invult, vormt de tekening zich. Zijn er afmetingen die je niet weet dan vult ProtoTRAK deze zelf in via de gepatenteerde A.G.E. functie. Met ProtoTRAK kun je eventueel ook een afmeting gokken of aanwijzen op het scherm.

Hoe zit dat nu weer?

RMX
Bij elke machine geven wij een volle dag individuele opleiding. Bovendien is er gratis levenslange programmeerbijstand. Om je nog meer te helpen is ProtoTRAK uitgerust met een uitgebreide 'help' functie. Zo heb je alle kennis direct bij de hand.

TRAKing, deze unieke functie is de favoriet van elke ProtoTRAK gebruiker

RMX
Je staat klaar om het werkstuk te maken, je hebt het gereedschapspad gecontroleerd en ook gesimuleerd. Je zet de spindel aan en drukt op 'START'. Maar wacht eens even....ProtoTRAK heeft de unieke TRAKing functie. Vóórdat je op 'START' drukt kun je TRAKing actief maken. Vervolgens draai je aan de handwielen. De X-, Y- en Z-assen beweging volgen het gereedschapspad van het programma, aangepast aan de snelheid waarmee jij aan het handwiel draait. Je kunt dus altijd stoppen, snel draaien, en zelfs terugdraaien. Jij hebt de controle niet de CNC. Als dat geen veilige controle is!Ben je zeker van je stuk? Druk dan op 'START' om het werkstuk full CNC af te werken.

Er is nog zoveel meer.

RMX
Rest. machining, bewerkingen draaien, spiegelen of kopiëren, meerdere nulpunten, graveren, kotteren, tappen zijn slechts een greep uit de vele functies. ProtoTRAK heeft het allemaal. Kun je G-code inlezen? Ja dat kan. Kan ik een DXF tekening inlezen? Met de optionele DXF software kan dit zonder probleem.

ProtoTRAK stelt je de vragen.

RLX
Het doel van ProtoTRAK is om je zo snel mogelijk te laten verspanen. Geen gedoe met complexe code's of complexe dialogen. Terwijl je de gevraagde gegevens invult vormt de tekening zich. Zo weet je direct dat er geen fouten gemaakt worden

ProtoTRAK is de CNC met alle voordelen van een manuele machine.

RLX
In de manuele modus heb je zelf de controle, net zoals bij een manuele machine. Soms is het werk zo eenvoudig, dat je gewoon zelf aan de handwielen wilt draaien. Jij bent baas over je werk. De handwielen staan exact op dezelfde plaats als op een manuele draaibank.

Simuleer naar je eigen voorkeur

RLX
Bekijk vooraf hoe het werkstuk gemaakt zal worden. Je kunt het 3D model via de touchscreen draaien, zoomen, pannen en roteren.

Controle

RLX
Bekijk vooraf hoe het werkstuk gemaakt zal worden. In het gereedschapspad zie je de bewegingen en zie je ook hoe lang het draaien zal duren

Hoe zit dat nu weer?

Bij elke machine verzorgen wij een volle dag individuele opleiding. Bovendien is er gratis levenslange programmeerhulp. Om je nog meer te helpen is ProtoTRAK uitgerust met een uitgebreide 'help'functie. Zo heb je alle kennis direct bij de hand.

Snel iets uitrekenen?

RLX
Met de functie 'rekenhulp' kun je snel berekeningen maken. Is een afmeting te kort op de tekening? Of zoek je een hoek of een snijpunt? Er zit vast een functie in rekenhulp die je kan helpen. En natuurlijk is ProtoTRAK ook voorzien van een gewone rekenmachine.

Maak de machine pas echt persoonlijk met Defaults.

Defaults zorgen er voor dat de vragen gesteld worden zoals je zelf wil. Zo wordt het programmeren zelfs nog sneller en eenvoudiger.

TRAKing, deze unieke functie is de lieveling van elke ProtoTRAK gebruiker

RLX
Je staat klaar om het werkstuk te maken, je hebt het gereedschapspad gecontroleerd en ook gesimuleerd. Je zet het spindel aan en drukt op start. Maar wacht eens even....ProtoTRAK heeft de unieke TRAKing functie. Dus voor je op start drukt kan je TRAKing actief maken en jij draait aan de handwielen. De X, Y en Z assen beweging volgen het gereedschapspad van het programma aan de snelheid waaraan jij aan het handwiel draait. Je kan dus altijd stoppen, snel draaien, en zelfs terugdraaien. Jij hebt de controle niet de CNC. Als dat geen veilige controle is. Zeker van uw stuk? Druk dan op Start om het werkstuk full CNC af te werken

Er is nog zoveel meer

RLX
Groeven steken of kopgleuven, afsteken, Kopiëren van bewerkingen, gereedschapsbibliotheek, tappen, boren, conische schroefdraad, zijn slechts een greep uit de vele functies. ProtoTRAK heeft het allemaal. Kan je G-code inlezen? Ja dat kan. Kan ik een DXF tekening inlezen? Met de optionele DXF software kan dit zonder probleem

Jan Crispyn

+32 50 71 52 7275
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ramon Salfischberger

+31 413 34 22 75
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Showroom

Ambachtenlaan 3
9990 Maldegem (BE)

Kennedylaan 14
5466 AA Veghel (NL)